Koristne lastnosti in aplikacije sojinega olja


Obstaja na stotine rastlin, ki so imenovani v botanike olja. Danes več kot sto njih vedno uporablja za proizvodnjo rastlinskih olj, ki imajo številne zdravilne in koristne lastnosti. Zaradi stalno izboljševanje industrijskih tehnologij za pridobivanje olja iz rastlin, ki je seznam repice narašča. Ena izmed najbolj priljubljenih in najbolj znanih oljnic so soja. To je res neverjetno zdravilna kultura ima edinstvene lastnosti. Vendar pa je zadovoljen, da je v naši državi ni tako priljubljena. Poleg tega, sojini izdelki in soje, dokler se prebivalstvu pristranski.


Ljudje mislijo, da te gensko spremenjenih živil - kot nastop na njihove genetike ni obstajal. Toliko že s tem sojino olje najti poceni nadomestek za nafto in svetujejo nosečnicam, naj se vzdržijo njegove uporabe, v resnici, medtem ko je to olje spodbuja razvoj možganov pri otroku. Oba od potrošnikov in proizvajalcev, ta napaka je posledica, najverjetneje, neznanje in nepripravljenost vedeti. Kolikor je mogoče, v tem članku bomo poskušali odpraviti to napačno in upoštevati koristne lastnosti in uporabite sojino olje.


Koristne lastnosti olja
Zahvaljujoč zdravilnih lastnosti sojinega olja, s svojo stalno uporabo celega telesa je močna in zdrava, in je bila poslana naslednjim prejemnikom: ženskam pomagajo ostati lepe in nežne moške - močne in pogumne, otroci ga potrebujejo samo za celoten razvoj in rast. Človeško telo lahko absorbirajo stoodstotno, kot je biološka aktivnost olja višja kot v drugih oljih.
Sojino olje je dobro za uporabo pri preprečevanju ateroskleroze in bolezni ledvic, za lajšanje posledic stresa in krepijo imunski sistem. Pomaga spodbujajo črevesje in izboljšuje presnovo.


Skladišče
Kot del sojino olje je koristno razlike v primerjavi s sestavo večine drugih rastlinskih olj. Najprej, da vsebuje velike količine vitamina E, ki je bistvenega pomena za spolno zdravje, kakor tudi E1 in E2.
Znano je, da je vitamin E "dva v enem" - dve oblike vitamina: E1 - a tokoferolov (alfa, beta, gama, delta) in E2 - to tokotrienolov (z isto zapis). Z vitaminom bilo potrebno obe obliki naučili, skupaj pa so prisotni le v naravno hrano. Niso vitamini tokotrienolov, kar pomeni, da so vitamin E preprosto ne absorbira.

In z redno uporabo svežih proizvodov s tega vitamina, vključno s sojino olje, bo presnovi v telesu skoraj sto odstotkov - razlika je očitna. Vendar, na žalost, mnogi zdravniki ne vedo o tem (ali ne želijo vedeti).
Kot del sojinega olja in vsebuje sestavine, kot so vitamin C, natrija, magnezija, kalcija, fosforja, kalija; nasičenih in nenasičenih kislin, lecitin. Vsebuje tudi velike količine linolne kisline, ki lahko prepreči razvoj raka; nekoliko manj palmitinska, stearinska, oleinska in alfa-linolenske. Te snovi preprečujejo kopičenje holesterola v krvnih žilah, kot tudi lecitin.


Prejemanje
V današnjem sojino olje, pridobljeno z uporabo dveh metod: kemične (ekstrakcija) in mehansko (pritiskom). Tehnologija se hitro korakajo naprej, in pogosto smo uporabili dvojno stiskanje. Zanimivo je, da medtem ko je manjša poraba energije, vendar se izkaže, okolju prijaznejše olje in naravne lastnosti originalnega zdravila shranjena skoraj v celoti.
Danes velja za najbolj sodoben način neposrednega ekstrakcijo heksan. Vendar pa je najbolj koristno imeti olje hladno stiskano: to je dolgotrajen in ima izrazit vonj. Po ekstrakciji, po ekstrakciji je olje filtrira - v tej fazi se imenuje surovih olj.

Za proizvodnjo proces hidratacije surove nafte - izhaja biološko vrednost zmanjšanja nafte, vendar pa povečuje njeno rok uporabnosti. Surova nafta je svetle barve, močan vonj in značilen okus sojinih semen. Kljub nastajanja blata, značilna olja, njegove hranila shranijo. Uporaba tega olja je sposoben povečati aktivnost možganov, ker lecitin v njem še dlje.
Številni viri pravijo, da prehranjevanje naj bi rafinirano le sojino olje. To mnenje po pomoti, niso vsi všeč okus in vonj. Harm lahko prinese, lahko pa zalege - nastajajo med cvrtje toksinov in rakotvornih snovi.


Uporaba sojinega olja v kozmetiki
Olje soje presenetljivo uporaben v kozmetičnem pogledu: to je v redu, da skrbi za normalno in suho kožo, vendar je bolje, da ne uporabljajo mastno kožo - to je lahko komedohennыm. Sojino olje neguje in vlaži kožo, ustvarja zaščitno pregrado na površini in ohranja vlago. Po mask sojinega olja je razpokana in suha koža sveža, saj postane gladko in zdravo barvo.
Sojino olje je dober način, da skrbijo za zrelo kožo - pomlajuje kožo, bledenje, obrnila tonus in elastičnost. Sojino olje ne le upočasni proces staranja, ampak odpravlja obstoječe gube.


Uporaba pri kuhanju
Rafinirano sojino olje je zelo okusna. To lahko fry ribe in meso, kuhamo s to pomočjo serijo prvi in ​​drugi tečaji, hladne jedi in zelenjavo - v samo ne uporablja za to. Toda na Daljnem vzhodu, kjer je veliko soje goji, glavna stvar je to olje, ostalo olje uporablja le kot dodatno. Imejte rafinirano sojino olje mora biti v steklenih posodah in temnem prostoru.